4 λάθη που πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγετε στη κατασκευή ιστοσελίδων Καβάλα

Η Καβάλα αν και είναι από τις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, λόγω της κατανομής του πληθυσμού αποτελεί μία σχετικά μικρή αγορά, παρόλα αυτά, πολλές επιχειρήσεις έχουν καταλάβει πόσο σημαντικό είναι να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που τους παρέχει το internet για να βελτιώσουν τα έσοδα τους. Όλο και περισσότερες αποκτούν ιστοσελίδες και eshops ανοίγοντας έτσι την επιχείρηση τους όχι μόνο σε όλη την Ελλάδα, αλλά και σε όλο τον κόσμο. Παρόλα αυτά, πολλές από αυτές τις ιστοσελίδες είναι κατασκευασμένες «κοντόφθαλμα». Η δυναμική κατασκευή ιστοσελίδων φαίνεται πως γίνεται από πολλές επιχειρήσεις με τη λογική «φύγε κακό από το μάτι μου» και μάλλον υποτιμούν το πόσο χρήσιμες μπορεί να αποδειχθούν αυτές οι σελίδες.

Πολλοί επιχειρηματίες θεωρούν ότι λόγω του μικρού μεγέθους της τοπικής αγοράς, δε χρειάζεται κα επενδύσουν πολύ χρήμα και χρόνο στην ιστοσελίδα τους. Αυτό ωστόσο είναι λάθος. Ας δούμε λοιπόν τα λάθη που γίνονται στην Καβάλα σχετικά με τα sites των επιχειρήσεων και πώς να τα αποφύγετε.

Τα χειρότερα λάθη στην κατασκευή ιστοσελίδων Καβάλα

Βαρετό design

Πολλές επιχειρήσεις θεωρούν πως αρκεί απλά και μόνο να έχουν μια ιστοσελίδα για να «απολαύσουν» όλα τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει το internet. Γι’ αυτό και επενδύουν σε φθηνές ιστοσελίδες κατασκευασμένες με templates, ενώ δεν είναι και λίγοι οι επιχειρηματίες που αποφασίζουν να κατασκευάσουν οι ίδιοι ή με τη βοήθεια κάποιων υπαλλήλων τους την ιστοσελίδα της επιχείρησης. Το αποτέλεσμα είναι μία ιστοσελίδα που δεν ξεχωρίζει σχεδόν σε τίποτα από χιλιάδες άλλες. Αυτό σημαίνει ότι δεν τραβάει την προσοχή του κόσμου και άρα δεν έχει καλά ποσοστά μετατροπής επισκεπτών σε πελατών. Κάθε ιστοσελίδα θα πρέπει να έχει τη Βαρετό Design και Έλλειψη SEOδική της ταυτότητα και να ξεχωρίζει από τις άλλες, αν θέλει να τραβήξει επισκέπτες. Μην τσιγκουνεύεστε στο design λοιπόν γιατί μπορεί να εξοικονομήσετε κάποια Ευρώ στη φάση της κατασκευής, αλλά θα χάσετε πολλά περισσότερα όταν το site θα γίνει online.

 

Έλλειψη του SEO

Θυμάστε την κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης – συγκεκριμένα, στις σελίδες αποτελεσμάτων για σχετικές αναζητήσεις – που αναφέραμε παραπάνω; Η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO για τους φίλους), είναι μία διαδικασία που στην ουσία φροντίζει ώστε η ιστοσελίδα να βγαίνει όσο το δυνατόν πιο ψηλά στις μηχανές αναζήτησης και άρα να έχει αρκετά μεγάλη επισκεψιμότητα, πράγμα που αυξάνει και τις πιθανότητες δημιουργίας νέων πελατών. Μπορεί η όλη διαδικασία να ανεβάζει το κόστος της κατασκευής μίας ιστοσελίδας, αλλά μία επένδυση στο SEO θα αποφέρει πάρα πολλά κέρδη στο μέλλον, καθώς στην ουσία θα βάλει την ιστοσελίδα στον χάρτη του διαδικτύου και θα τη βοηθήσει να επικρατήσει των ανταγωνιστών της. Μία ιστοσελίδα με καλό design και μια έστω και απλή βελτιστοποίηση, είναι απλά ασταμάτητη.

Κακό HostingΚακό hosting

Ένα άλλο συνηθισμένο φαινόμενο όχι μόνο στην Καβάλα αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, είναι η επιλογή του πιο φθηνού host για το hosting της ιστοσελίδας ή η επιλογή ενός πολύ φθηνού πακέτου. Πάλι, φαίνεται πως κυριαρχεί η αντίληψη ότι αφού η ιστοσελίδα είναι online, τη δουλειά της θα τη κάνει. Αυτό όμως δεν ισχύει. Το πόσο καλά θα κάνει μία ιστοσελίδα τη δουλειά της, εξαρτάται από το πόσο ψηλά θα βγαίνει στης μηχανές αναζήτησης και αυτή η κατάταξη βασίζεται σε πολλούς παράγοντες και ο χρόνος ανοίγματος της ιστοσελίδας, είναι ένας από τους πιο βασικούς. Όσο πιο αργός, τόσο πιο χαμηλά θα βγαίνει η ιστοσελίδα. Επιπλέον, η πλειοψηφία των χρηστών του διαδικτύου, θα περιμένει το πολύ 5 δεύτερα για να φορτώσει μία ιστοσελίδα πριν να φύγει για κάποια άλλη. Με το φθηνό hosting λοιπόν, στην ουσία καταδικάζετε την ιστοσελίδα σας.

 

Έλλειψη ανανεώσεων

Έλλειψη ανανεώσεωνΠολλοί απλά δημιουργούν μία ιστοσελίδα, την ανεβάζουν και μετά δεν ασχολούνται ποτέ μαζί της. Μέγα λάθος. Για τους χρήστες του διαδικτύου, η ιστοσελίδα σας θα είναι η πρώτη τους επαφή με την εταιρεία σας. Τι εντύπωση θα σχηματίσουν αν δουν πως έχετε μήνες ή και χρόνια να την ανανεώσετε ή να προσθέσετε κάτι σε αυτή; Αν δεν έχετε τον χρόνο να ασχοληθείτε σοβαρά με μία ιστοσελίδα και να της δώσετε τη προσοχή που της αξίζει, τότε απλά μην μπείτε στον κόπο να την κατασκευάσετε, καθώς μία παραμελημένη ιστοσελίδα, είναι σαν να μην υπάρχει, τόσο για τις μηχανές αναζήτησης, όσο και για τους χρήστες. Θα γλυτώσετε και χρήματα έτσι…

Το παν λοιπόν είναι να μην υποτιμήσετε την δύναμη της ιστοσελίδας σας. Η κατασκευή ιστοσελίδων Καβάλα χρειάζεται κόπο, χρόνο αλλά και μεράκι για να γίνει σωστά. Αν δεν μπορείτε να διαθέσετε κάτι από αυτά, ή δεν έχετε τον χρόνο να βρείτε κάποιον ή κάποιους που να μπορούν, απλά δεν είστε έτοιμοι για τον κόσμο του διαδικτύου.

Leave a reply